Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2013 02:07 - Геометрия, съотношения, смисли
Автор: monolith1 Категория: Други   
Прочетен: 4161 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 19.04.2013 13:02


                    Геометрия, съотношения, смисли


Кръгът (с точка, сърцевина в него) е символ на Слънцето и като такъв представлява Слънчевият принцип, който символизира баланс, самодостатъчност, просветление, висша степен на развитие. Това е еволюционен етап, в който човекът не само е усъвършенствал себе си, но той разпръсква "лъчите" на духовната си същност и помага и на другите да го последват и да постигнат висше ниво.
Архетипен смисъл - синтропия, еволюция, светлина.

Полукръгът (1/2 от окръжността) е символ на Луната (полумесеца) и като такъв представлява Лунния принцип, който изобщо не е толкова просветлен. Лунният принцип разчита на крадене на идеи, енергиен вампиризъм и жажда за внимание, зависимост, излишна емоционалност и драматизъм, липса на креативност, деградация и обща тъпота.
Архетипен смисъл - ентропия, инволюция, тъмнина.

Кръгът (празен, без точка в него) представлява завършеност, но и затвореност, ограничение, въртележка, Ороборос (Ouroboros), която трябва да бъде превъзмогната и надхвърлена, за да се постигне истинско просветление. Това е едно ограничено игрално поле. Кръгът е булото на Мая - илюзията, която скрива от нас истинската същност на нещата.

Сега разбирате ли защо цялата днешна музика е подчинена на тактовете 2/4 (полумесец) - инволюционен цикъл, или 4/4 (кръг) - затворен цикъл, както и другите затворени тактове - това са все ограничения, които сами по себе си трудно биха довели до духовно въздигане. Тук може би единственото сериозно изключение е класическата музика, най-вече тази от преди 19-ти век, притежаваща вътрешна хармония.


Тук ще спомена и нещо специално, до което достигнах и сглобих сам.

Прекъснат кръг (3/4, 5/8, 7/8 и т.н. от окръжността). Тук вече направих свое собствено откритие, което бих определил като един вид мое просветление по отношение на значението и изобщо идеята за прекъснатия кръг. Прекъснатият кръг в никакъв случай не трябва да се бърка с полумесеца. Значението на прекъснатия кръг е абсолютно различно от това на полумесеца.

Това всъщност е и значението на буквата "С" - достигане до истината отвъд илюзията. Разкъсване на булото на лъжата и постигане на (по-)чиста връзка с Източника. Даже и очите се отварят към външния свят като се вдигнат клепачите и се получи формата „vesica piscis”, макар че те служат за наблюдаване на материалната Илюзия. А зениците са прозорецът към света, изобразен от прекъсването, което формира буквата „С”.

Неслучайно прекъснатият кръг, изразен като съотношение - е същият като размера на неравноделните тактове от народната ни музика - 3/4, 5/8, 7/8, 11/16, 15/16. Това е именно защото народната ни музика, в далечното минало, когато е възникнала, е била инструмент за въздигане и достигане до по-висше ниво на съзнание. Нещо като активна групова медитация още от времето на древните траки, а може би дори преди тях. Това става, ако се изпълни хорото правилно и чрез подходящ съпровод, като за дадения период от време булото на илюзията Мая се прекъсва и духовната същност на човека може да се докосне до друга реалност, или даже до Истинската реалност - Брахман, съществуваща независимо и в по-висша плътност от затворения кръг (сфера) на Мая.

Това обаче няма нищо общо с профанизмите на Дънов и неговото изкривяване на истинската същност на хорото, като създава нещото наречено "паневритмия".


Когато две окръжности/сфери/реалности се докоснат, или по-скоро - отворят една за друга - се получава отвор, подобен на вагина (vesica piscis) или кръг - портал. Този портал е именно "прекъсването" в тъканта на илюзорната реалност Мая.

Една важна забележка:

Тук в никакъв случай НЕ препоръчвам да се правят чанълинги, спиритизъм и т.н. глупости. Още повече пък, че ако връзката, която е осъществена, е към по-ниските плътности на реалността - тогава резултата ще е много лош и реално ще получите инволюция, вместо еволюция.

Както казах - целта е премахване на булото на лъжата и постигане на по-чиста връзка с Източника (или казано по друг начин "Бог") и Висшият ви Аз, но НЕ и свързване с жалките астрални същности, които само искат да ви измамят.


Изображения:

Прекъснатият кръг, наречен от мен "Естество на реалността":

http://prikachi.com/images/443/6007443d.png


Допирането/свързването на два свята чрез портала в илюзията (платформата в която живеем):

http://prikachi.com/images/455/6007455v.jpg

http://prikachi.com/images/456/6007456B.jpg

http://prikachi.com/images/458/6007458O.jpg


Обяснение на понятията:

Илюзията - Мая - http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_%28illusion%29

Истинската реалност - Източника, Брахман - http://en.wikipedia.org/wiki/Brahman

Ороборос - http://en.wikipedia.org/wiki/Ouroboros

Размер, такт (в музиката) - http://musicabv.com/theory/razmer-takt.html



                    Етапи на инкарниране на Висшия Аз

Графика на етапите на инкарниране на Висшия Аз:

http://prikachi.com/...... (Следва да се сложи снимка)

Подобно изображение от интернет, описващо инкарнационния процес, от древноегипетската книга „Book of the Earth”, представящо Геб (или Озирис) и създадените от него Души:

http://prikachi.com/images/804/6018804l.jpg

Точката вътре е символ на Аз-ът (и нивото на осъзнатост), докато кръгът, полукръгът и прекъснатият кръг са само границите, опасващи твоята реалност.

Поредност и етапи при инкарниране на Висшия Аз в Играта на Земната Реалност (според мен). Понятията "Аз" и "инкарнация" в случая използвам като синоними:

1. Обикновено, затворено състояние на Висшия Аз, при което той е самодостатъчен (но не и абсолютно самодостатъчен, защото все пак всички сме свързани), но в него задължително има желание за развитие. Кръг с точка. Това е просто същността на Висшия Аз - да се учи и трупа опитност, достигайки до нови нива на осъзнатост и нови Игри и Реалности (където даже поредността на етапите и естеството на Играта може да са други, включително по-висши).

2. Първоначално влизане в полето на Играта. Загуба на идеалната граница (границата се колебае или даже липсва) на личната реалност на инкарнацията. Аз-ът е със сравнително ясна представа за естеството на Играта.

3. Същинско влизане в полето на Играта. След като Аз-ът е влязъл в Играта, Мая започва да пуска булото си над него. Границите на Аз-ът биват оформяни от Мая. Формированието в този етап много ми напомня на полумесец със звезда. Тъжното е, че това формирование всъщност символизира един много болезнен етап за инкарнацията - същинското й влизане в Играта, което ще рече - тепърва ще се учи на всички правила и ограничения в това ново поле на възможности.

4. Загуба на осъзнаването, но НЕ и на съзнанието (съзнанието е винаги и изначално присъстващо) на инкарнацията. „Празен” кръг, символизиращ разпръснатостта на Аз-ът. Тук инкарнацията "удря дъното" по отношение на интелект, осъзнатост и изобщо яснота за каквото и да е. Булото на Мая е обвило напълно Аз-ът.

5. Начало на осъзнаването на инкарнацията. Прекъснат „празен” кръг, символизиращ разпръснатостта на Аз-ът. Отваряне на портал през Илюзията, може би по сигнал от самия Висш Аз (намиращ се във Висшата Реалност (да не се бърка със Земната Реалност)), а може би и поради степента на придобитата от инкарнацията зрялост в хода на самото еволюиране до този етап. (Не съм сигурен кой точно от двата варианта е верен за този етап. А може би и двата?)

6. Същинско осъзнаване на инкарнацията. Прекъснат кръг с точка. Може би това осъзнаване се случва по сигнал от самия Висш Аз (намиращ се във Висшата Реалност (да не се бърка със Земната Реалност)), а може би и поради степента на придобитата от инкарнацията зрялост в хода на самото еволюиране до този етап. (Не съм сигурен кой точно от двата варианта е верен за този етап. А може би и двата?)

7. Връщане на инкарнацията във Висшата Реалност. Кръг с две точки. Тук вече отварянето на границата на личната реалност, желанието за „общуване” с други Висши Азо-ве и/или влизането в нови игри е въпрос на личен избор на Аз-ът.


Обяснение на понятията:

Съ-знание - връзката с (личната) висша реалност. Тази връзка е винаги е постоянна. Нисше състояние на Разума на Аз-ът.

О-съ-знаване - проумяване на ниво инкарнация на свързаността й с Вишсата реалност и естеството й.  За Висшия Аз това състояние на Разума е постоянно.

Аз-ът  - инкарнация - internet link…… (Следва да се сложи линк)

Висш Аз - internet link…… (Следва да се сложи линк)

Използвана допълнителна литература - (Следва да се сложи линк)



                    Други изводи, до които съм достигнал:

Идеите възникват чрез спонтанно компилиране на мийм-овете (memes) при процеса на разумното мислене на дадения човек.

Мая (илюзията) ни провокира да открием истината у себе си. Да проявим истината, да я търсим и осъзнаем. Има обаче една подробност - няма как да откриеш истината у себе си, ако не я търсиш и изобщо поначало не я имаш (не се е формирала) и не си достатъчно осъзнат като личност.

В тази връзка ще цитирам и една от речите на Исус от Евангелието на Тома (гностическо):

"That which you have will save you if you bring it forth from yourselves. That which you do not have will kill you if you do not have it within you."

Старайте се да откривате истината у себе си. :)


Относно музикалната страна на нещата - идеята за съотношението на прекъснатата част от кръга към останалата част и връзката му с неравноделните тактове в народната ни музика се появи спонтанно. Трябва да добавя, че в народната ни музика има и неравноделни тактове, които надхвърлят основата си - 22/16 и 25/16. Това според мен представлява разширяване на Аз-ът отвъд границите на неговата настояща реалност и активно докосване до реалностите отвъд нея.



Забележка - статията е в процес на допълване и разширяване.



Гласувай:
16




1. bven - Без претенции за обхватност, искам да допълня -от Спас Мавров:
07.05.2013 20:47
Българският народ, като Козирог във второ посвещение на космичните воини слезли в материята е подчинен на седмицата /7/, на Сатурн. Единството между Козирог (посветен войн) и Лъв (войн пази­тел на тайните) се изразява чрез Еднорога слязъл в материалните све­тове с личен ритъм 7/8. Като отношение това е ритъмът на Конницата - седем осми, неравноделният такт на небесната конница. Целостта на това единство се изразява чрез единството на Човек и Кон. В Слънчевата система този процес се наблюдава и ръководи от съзвездие Голямо куче, Сириус. Затова то е радостно и не напада, а тържествува заедно със своя господар. Сириус приветствува овладяната от българите ** земна структура.
http://www.iskri.net/madara.html
Поздрави за споделеното!
цитирай
2. liliyanaandreeva - В народната музика най-популяр...
18.07.2013 09:46
В народната музика най-популярният такт е 7/8!
цитирай
3. tzarkarui - Memes
15.11.2013 11:20
Идеите възникват чрез спонтанно компилиране на мийм-овете (memes) при процеса на разумното мислене на дадения човек.

Псиулютно съгласен. Мийма е творческото зрънце, задържа се само при ХОРата (рязаните чорки въобще не могат да го възприемат - отрязани са от към творческо начало), и се акумулира (накрая) в сърцето. И като стана въпрос за сърце и неравноделни ритми - ще ти разкажа 1 историйка.

Занимавам се с бинаурални звуци от доста време (15тина години). Миналото лято кротко си четях Dan Winter и разсъждавах относно неговите честоти. Той твърдеше, че сърцето резонира на 0.6 Hz, и че това е честотата на любовта. Отворих си Mind WorkStation_а + калкулатора за честоти. Оказа се, че точната честота на любовта в сърцето Е 0.65 HZ (сравних ги и с Walter Russell). Направих си един презет в целия спектър, и сложих слушалките (Sennheiser HD420SL).
Какво беше огромното ми учудване когато (вече почти в транс) чух редуващи се неравноделни ритми и БГ фолклорни напеви излезли изпод "бученето" на презета (Isochronic Beats). Такива ми ти работи...
Относно цитата ти от пачаврата (с гръмкото име библия) - браткиш, сериозно ти препоръчвам да прегледаш Piso Christ - A Book of the New Classical Scholarship - ще разбереш, че ристиенството е обожествяване на Флавиите, Ицко Ристосков е Тит (Titus), а "Бащата" е Vespasian. Потърси из нета 1 файлче - Atwill - Caesar's Messiah - The Roman Conspiracy to Invent Jesus (2005).pdf - ще ти светне под шапката аджеба "що е ристиенството, и има ли хумус/почва у нас". :) Ако пък намериш и 1 друга книга - "The True Autorship of The New Testament" by Abelard Reuchlin - направо ще улучиш 6/49. хехе
Хубава статия.
Привет
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: monolith1
Категория: Други
Прочетен: 17558
Постинги: 2
Коментари: 3
Гласове: 283
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930